Núria F. Rius

Quadern de recerca / Research notebook / Cahier de recherche

Bio

Phot. Christina Guldager

Núria F. Rius
(Barcelona, 1983)

Orcid ID: 0000-0002-4331-5323

Doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, vaig dedicar la meva tesi a l’estudi del fotògraf Pau Audouard, en un treball de recerca codirigit amb l’Université Sorbonne-Paris IV. Els meus interessos d’investigació se centren en els processos de reconeixement institucional del fotògraf, la definició dels diversos agents artístics en l’àmbit fotogràfic, els usos de la imatge i del llenguatge propis de la fotografia i, finalment, els punts d’encontre i de diferenciació del mitjà fotogràfic amb d’altres dispositius visuals. En paral·lel a la recerca, he impartit docència a la Universitat de Barcelona, a la Universitat Pompeu Fabra i a les escoles superiors de disseny Bau, Felicidad Duce i Ártidi de Barcelona, treballant sempre sobre la història, la teoria i la crítica de les arts i del disseny, especialment, en el període comprès entre els segles XIX i XXI.

Procurant traslladar el treball acadèmic a l’àmbit de la difusió cultural, he col·laborat amb plataformes com Televisió Espanyola, l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, el Centre Excursionista de Catalunya, Espais Escrits. Xarxa de Patrimoni Literari, i mensualment des del 2005 amb la revista Bonart. Dins d’aquesta mateixa lògica, sóc membre fundadora de l’Associació Cultural Fotoconnexió.

Aquest blog té per objectiu funcionar com un quadern de notes en el que poder esbossar, de manera compartida i crítica, qüestions diverses sobre història i teoria de la fotografia.


Núria F. Rius holds a Ph.D. in Art History from the University of Barcelona (Spain), recognized with the Extraordinary Doctorate Award. She currently works as assistant professor at the Pompeu Fabra University and as an Associate Professor at the Escola Massana. Arts and Design School.

Her fields of interest and specialization lie on social and technological history and theory of photography interweaving arts and humanities studies. Her research considers both vernacular and professional photographic practices in the 19th century as well as the 20th century, primarily within the Spain socio-political and cultural environment. She currently works on personal and domestic photographic practices between 1900 and 1945 with a particular attention to different agencies and negotiations within conflict contexts such as the Spanish Civil War or the World War II.

Núria F. Rius is the author of ‘Pau Audouard. Fotografia en temps de Modernisme’ (UAB et al., 2013) and the curator of ‘Carles Fontserè, photocitizen. Els projectes pendents’ (Generalitat de Catalunya, 2016), among other projects.

 


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

James D. Fernández

Scholarship, journalism, video essays, etc.

James Elkins

Art Historian

Barita y Plata

Quadern de recerca / Research notebook / Cahier de recherche

L'image sociale

Le carnet de recherches d'André Gunthert

L'àlbum del Jep

Fotografia del segle XIX. Llums i ombres

Siéntate y observa…

Quadern de recerca / Research notebook / Cahier de recherche

%d bloggers like this: